GRATIS FRAKT PÅ KJØP OVER 2000,-
LEVERER I HELE NORGE
HESTESPORTENS FAVORIT MERKER
30 DAGERS RETURRETT

Terapiridning

opprettet den

Terapiridning
Terapiridning
Terapiridning

Da er det snart på tide å ta inn våre fine to ifra beite.

Gucci og Viking står på beite på Flaen gård i Nordkisa, hvor Hanne Kverner driver fysioridning og fysioterapi.

Litt før sommerferien var jeg så uheldig at jeg fikk en kink i ryggen! har aldri vert plaget med rygg vondt tidligere, men denne satt litt. Jeg hadde fått et par behandlinger av kiropraktor som gjorde bra, men musklene var ømme. Hanne er en hyggelig kunde av oss og jeg var innom de med litt varer. Hanne fikk nyss eller så min noe stive holdning og ga meg tilbud om å få bli  med på fysioridning da påfølgende fredag. Dette takket jeg selvfølgelig ja til. Så på fredagen troppet jeg opp på Flaen iført rideutstyr og klar for trening. De hadde salet opp en stor og flott Gypsy Cob / Tinker til meg som jeg gladelig satte meg opp på. Kan si det var veldig rart og bli leid rundt banen på hest!  Jeg vet jo at hest er flott både for psykisk og fysisk helse, men jeg har vel aldri følt den fysiske delen på samme måte før. Her måtte jeg tenke helt motsatt av hva jeg normalt gjør. Nå skulle jeg ikke få hesten til å prestere eller utføre noe, nå var det kun forkus på meg, 100%. Min flotte, lånte Tinker skulle bare gå på sporet sitt. 

Jeg kjente allerede før vi begynnte å utføre øvelsene hvordan de store bevegelsene til hesten forplantet seg videre i kroppen min, og alle muskler og ledd naturlig jobbet uten at jeg måtte gjøre noe for det, kun slappe av og være med. Hanne forklarte nøye hvordan jeg skulle sitte. "ikke tenk ut med puppa, da får du svai i ryggen som ikke er bra" Her skulle jeg tenke at jeg satt med en enorm ball som jeg måtte holde oppe. Jeg gjorde klappe øvelser på hesten hvor jeg strakk høyre arm godt ned over venstre side på halsen til hesten og klappen den i takt med skritte takten oppover til manken og så ned på andre siden, så byttet jeg arm. Jeg kjente hele tiden hvordan det tøyde musklene på en god måte igjennom alle øvelsene og hele timen. Helt til slutt skulle vi henge som en sekk over ryggen og gli i "slow motion" ned fra ryggen for en siste god strekk. 

Det var helt klart en aha opplevelse og noe jeg kommer til å utføre sammen men min Gucci når vi kommer igang med treningen igjen.

 

Jeg anbefaler alle, enten om man er hestefrelst eller ikke å prøve fysioridning, hvis man skulle havne der at man kunne trenge det :) 

 

Kos dere videre i sensommer været :) 


Kommentar(er) 1

  • Britta-lill Norheim
    Britta-lill Norheim

    Har rekvisjon på Terapiridning. Så det ville väre fint med en samtale for å få hilse på dere og hestene. Så kan Vi se om jeg får brukt rekvisjonen hos dere.

    Svar

Skriv kommentaren din